In 5 stappen een goed zittende BH

In deze blog lees je hoe belangrijk het is om een goed zittende bh te dragen. Door 5 stappen in de juiste volgorde te volgen kan iedereen checken of de bh nog goed zit. Mocht dit niet het geval zijn dan word het tijd voor een nieuwe bh. Niets is belangrijker dan een bh dat comfort geeft. Het zit gedurende de hele dag goed, het prikt niet en het biedt de juiste ondersteuning! Hieronder lees je de stappen één voor één met uitleg en illustratie.

Stap 1

Zorg dat het tussenstukje van de bh goed valt tussen de borsten en zorg dat het goed aan sluit op de huid. Pas er voor op dat er niet teveel ruimte onder zit, dit geeft aan dat de BH niet in de juiste maat/model gepakt is.

Stap 2

Zorg dat de cupmaat goed zit, dit kan je voelen door
te bukken zodat je borsten goed in de cup vallen. De beugels die in de cup zitten, geven de juiste ondersteuning als het de goede maat bh is wat je aan hebt.

Stap 3

Als je voelt dat je nog ruimte over hebt, terwijl de bh verder genoeg ondersteuning biedt. Dan is het verstandig om een vulling te gebruiken of een push-up bh te dragen. Het is belangrijk dat je de cup goed vult, anders heb je de verkeerde cup-maat te pakken.

Stap 4

Zorg dat de bh goed sluit. De bh kan sluiten op 3 standen. Zorg dat je de bh op een stand heb zodat je er nog met 1 vinger onder kan. Dan zit de bh precies goed op maat en biedt het de juiste ondersteuning. Dit is de belangrijkste stap van een bh, omdat de meeste ondersteuning komt uit de sluiting van de bh.

Zorg altijd dat je nog een mogelijkheid hebt om de bh te verstellen, als dit niet kan is de omvang niet juist gekozen.

Stap 5

Nu je al 4 stappen gevolgd heb zit de bh aardig goed.
Het is wel belangrijk om de bandjes goed te verstellen.
Hiermee houdt je de bh op zijn plek en vallen de bandjes niet telkens naar beneden.

Voor het verstellen van de bh is het handigst dat je dit door iemand anders laat doen. Als je dit zelf wilt doen, zorg dan dat je de bh even uit doet. Beiden bandjes moeten ongeveer gelijk zijn. Omhoog verstellen is korter maken. Omlaag verstellen is de bandjes verlengen.

Nu je alle stappen gevolgd hebt, zit je bh waarschijnlijk een stuk beter. Je voelt misschien wel dat de bh wat strakker zit dan normaal, dat komt omdat het de juiste ondersteuning mag bieden. Dit is even wennen, maar je raakt er al snel aan gewend. Bedankt dat je de stappen gevolgd hebt, super!  Kom je er zelf niet uit en wil je graag dat ik je help? Kom dan in de winkel of maak een afspraak via de website om persoonlijk te shoppen. Het voordeel van Personal Shopping is dat ik jou de volle aandacht kan geven en jij met mij een tijd kan afspreken wanneer jou het uitkomt.